Je bent nu in de

Whisky kamer..


Ordha 21 yrs


Een unieke whisky uit de prive collectie van de familie Grant,

eigenaar van onder andere Grant’s whisky, Glenfiddich, Balvenie, Tullamore Dew en Drambieu. De master blender mocht een aantal vaten uitkiezen om een viertal unieke bottelingen op de Nederlandse markt te brengen. Daar is Ordha; Keltisch voor kostbaar; de eerste van. Ze zijn alleen in Nederland te koop, bij geselecteerde speciaalzaken. Veel van de uitverkoren fusten komen uit de warehouses van z.g. “ghosted distilleries”, die lang gelden gesloten zijn. Deze blended whisky heeft mooie zachte tonen van rijp fruit en toffee.


Prijs per fles €125,00


Reserveer

Wilt u meer weten, stuur een mail of kom langs in de winkel.

The Glenlivet Bochel, single cask


Een prachtige z.g. first-fill sherry butt whisky van 11 jaar oud.

De naam Bochel komt van de heuvel Bochel Hill in de buurt van de distilleerderij, waarop men op de uitkijk stond, om te waarschuwen als de douane in aantocht was. Men zag ze van verre aankomen, de agenten moesten om bij de distilleerderij te komen ook de heuvel nog over. Dit gaf ze de tijd om alle apparatuur te verstoppen. Whisky was toen nog een illegale drank.


Soms ontwikkeld een vat whisky zich op een geweldige manier, en steekt ver boven de rest uit. Dat was ook het geval met cask nr. 4524. De master blender van The Glenlivet, Alan Winchester, besloot toen er een z.g. single cask botteling van te maken.


Slechts 670 flessen zijn er gevuld uit dit fust, en alleen in Nederland te koop.


Prijs per fles €275,00.


Reserveer

Wilt u meer weten, stuur een mail of kom langs in de winkel.

Glengoyne 28 yrs in spirit safe


Een uniek botteling, slechts 1500 flessen wereldwijd gemaakt.

De fles zit in een prachtige z.g. “spirit safe” met hangslot.


Een spirit safe is een koperen kist met ramen, waardoor de pas gestookte whisky stroomt. De master distiller, kan er monsters uitnemen zonder het proces te hoeven onderbreken. De sleutel heeft de douane. Meestal zat er ook meetapparatuur in van de douane, zodat ze precies wisten hoeveel spirit er gestookt werd.


De unieke zachte smaak van Glengoyne komt onder andere doordat ze de mout laten drogen in schone lucht, in plaats van een turfvuur. Dit geeft een zeer zacht karakter aan de whisky.


Deze 28 jaar op eiken fusten gerijpte single malt heeft de geur van geconfijte sinaasappel, cederhout, vanille en rozen.


Slechts 1 fles voorradig voor €400,00


Reserveer

Wilt u meer weten, stuur een mail of kom langs in de winkel.

Glen Grant 1958


Gebotteld in 1998 by Gordon & Macphail.

Een geweldige whisky, 40 jaar gelagerd op nieuwe sherry vaten in de warehouses van de fa Gordon & Macphail, onafhankelijke bottelaars. Het is dus geen originele botteling van de Glen Grant distilleerderij, maar wel met het originele etiket, en een kleine vermelding van de bottelaar.


De kleur is mahonie bruin. De geur doet denken aan siaren, toffee en gerdoogde pruimen. De smaak is vol, rijk aan verschillende bergkruiden, sinaasappel en kaneel. De afdronk is onwaarschijnlijk lang, met tonen van tabak en chocolade.


Slechts 2 fles voorradig voor €750,00 per fles.


Reserveer

Wilt u meer weten, stuur een mail of kom langs in de winkel.