Hertenstoof met witte chocolade en pepernoten
Wijn: Casa Ermelinda, Sandstone Castelão/Syrah SetÚbal, Portugal, 2021
Recept voor 6 personen
Benodigdheden
Voor de stoof:
600 gr. hertenpoulet
3 uien
2 laurierblaadjes
150 gr pepernoten met witte chocolade
2 runderbouillonblokjes
scheut olijfolie
30 cl water
3 el tomatenketchup
2 el bloem
1/2 fles Sandstone Castelao/Shiraz
peper en zout
Bereiding
Voor de stoof:
Bestrooi het vlees met peper en zout en roer door elkaar. Laat een half uur staan. Snijd de uien in halve ringen. Bak het vlees aan in olijfolie en voeg dan de uien toe. Bak door totdat de uien gaan verkleuren. Voeg laurier en de bouillonblokjes toe en daarna de tomatenketchup en het water.
Roer goed door. Doe dan de bloem erbij en weer goed doorroeren. Blus dit af met de wijn en het water. Roer door totdat het een geheel wordt. Dan de pepernoten erbij en weer rustig doorroeren. Laat dit minimaal 3 uur zachtjes pruttelen totdat het vlees mooi gaar is.
Serveer met winterse groente zoals rode kool of spruiten, gekookte aardappelen of puree en een heerlijk glas Sandstone Castelao/Shiraz
Prosit!
Ab Tamis,
chefkok van De Wijnproevers.