Scholfilet, tomatensaus en tuinbonen
Wijn: La Villette, Rosé, Cinsaultgrenache, Vin de France, 2023
Recept voor 8 personen
Benodigdheden
Voor de scholfilets:
4 flinke scholfilets
peper en zout
olijfolie
Voor de tomatensaus:
1 liter groentebouillon
1 blik gepelde tomaten
3 tenen knoflook
2 sjalotten
1/2 el paprikapoeder
mespunt cayennepeper
1 tl ansjovispasta
1/2 el oregano
2 el gehakte peterselie
olijfolie
peper en zout
Voor de tuinbonen:
600 gr tuinbonen
1/2 tl gemalen komijn
klont roomboter
zout
Bereiding
Scholfilets:
Snijd de filets in de lengte door. Bestrooi ze met peper en zout. Rol ze op en bind dicht met bindtouw. Smeer de rolletjes in met olijfolie. Laat even rusten. Gril ze kort af in een hete pan en serveer in de tomatensaus.
Tomatensaus:
Snijd de sjalotten en knoflook fijn. Bak ze aan in de olijfolie. Voeg de paprikapoeder en cayennepeper toe en bak weer even aan. Voeg dan de ansjovispasta en oregano toe en roer even door. Voeg dan de gepelde tomaten toe en de helft van de bouillon. Breng rustig aan de kook. Draai dan met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel nog wat bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat 10 minuten door pruttelen. Voeg vlak voor het serveren de helft van de peterselie toe. Gebruik de andere helft voor de garnering.
Tuinbonen:
Kook de tuinbonen gaar in zout water. Giet af en voeg een klont roomboter toe. Bestrooi met wat gemalen komijnzaad en schud ze rond. Serveer direct.
Heerlijk met een glas La Villette Chardonnay of rose!
Prosit!
Ab Tamis,
chefkok van De Wijnproevers.