Salade van rauwe asperges, ei, appel, ham en truffelmayonaise

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:
Vier dikke asperges klasse AAA
1 Granny Smith appel
2 ons achterham
1 sjalot
4 el mayonaise
1 scheutje truffelolie
peper en zout

Bereiding:
Kook de eieren hard. Snijd de eieren in kleine blokjes. Als je een eiersnijder hebt, snijd het ei in plakjes, draai het een kwartslag om en snijd nog een keer door. Snijd de asperges in stukjes van 4 cm en snijd deze stukjes vervolgens weer in reepjes van 1 mm. Snijd de sjalot ragfijn. Meng de truffelolie door de mayonaise. Snijd de appel net zo fijn als de asperges. Meng alles luchtig door elkaar met wat mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.

Schenk een heerlijk glas Grüner Veltliner erbij, proost!

Ab Tamis, chef kok van De Wijnproevers.