Skip to main content

Welkom bij Wijnhuis Oudorp

De oudste slijterij en wijnspeciaalzaak van Alkmaar. Gelegen in Oudorp (N-H), een rustige wijk van Alkmaar.

Wat heeft Wijnhuis Oudorp te bieden: 

  • Meer dan 40 jaar ervaring met wijn/spijs combinaties
  • 350 speciaalbieren in een wisselend assortiment
  • 300 whisky’s in een dynamisch assortiment, het grootste van Alkmaar
  • 400 wijnen, vast assortiment, maar elke maand nieuwe wijnen
  • Sinds 1997 lid van de Wijnproevers

Over ons

Slijterij Wijnhuis Oudorp is in 1997 opgestart door Ab en Ireen Tamis.
Ireen deed de administratie, Ab de winkel, goed verdeeld dus.

Door de jaren is er veel veranderd en is het een echte speciaalzaak geworden in Alkmaar voor wijn, whisky, speciaalbier en food pairings.

Ab is van huis uit patissier en kok, en heeft inmiddels meer als 30 jaar ervaring in de slijterij wijnhandel. Als Liquorist van de wijn academie is er ook ruim voldoende kennis in huis van het gedistilleerd. Deze unieke combinatie komt men niet vaak tegen in de slijters wereld.

In deze hoedanigheid wordt er door Wijnhuis Oudorp dan ook regelmatig gekookt voor een goed doel, vereniging of maakt Ab voor de vele tastings van Wijnhuis Oudorp zelf de food pairings. Elke maand wordt er voor stichting “de Wijnproevers” een recept van de maand gecreëerd. Kijk maar eens op de Food pagina, die staat boordevol wijn/spijs combinaties.

Elke week worden er nieuwe wijnen, speciaalbieren geproefd met het personeel, zodat we bij Wijnhuis Oudorp precies weten wat er in de fles zit, die men aanschaft. Ook worden de verschillende oogstjaren van wijnen vergeleken, zodat er altijd een gedegen advies gegeven kan worden.

In de agenda staan de vele tastings die Wijnhuis Oudorp elk jaar organiseert. De ene keer whisk(e)y, de andere keer wijn, of speciaalbier. Deze tastings hebben een zeer exclusief karakter, er worden vaak unieke bottelingen van whisky’s geproefd en zijn kleinschalig. Voor de wijnproeverijen en speciaalbier 60 personen, voor de whisky tastings 32 personen.

Wijnhuis Oudorp heeft als enige in Alkmaar diverse dranken gelagerd op kleine eiken fusten. Gin, jenever, korenwijn en moutwijnen liggen rustig te rijpen totdat ze goed genoeg gevonden worden voor de verkoop. Allemaal kleine batches, unieke bottelingen.

Kom gerust langs om deze dranken te proeven!
Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten meld u hier aan

Wij zijn met trots lid van De Wijnproevers.