Wijnhuis Oudorp Tastings

10 tastings per jaar, op zaterdag of zondag.

Alleen toegang met kaart a €25,00

Kaarten verkrijgbaar in de winkel.

Locatie: Terpkerk Oudorp

Data

Zaterdag 21 januari
Speciaalbier en whisky
Ab Tamis

Tasting zaterdag 21 januari

We proeven 6 verschillende speciaalbieren die gelagerd zijn geweest op diverse eiken fusten. Rum, whisky, bourbon, wijn etc. Daarbij ook de rum, whisky en bourbon uit dat vat! Dus 12 items om te proeven! Met 5 food pairings. Terpkerk Oudorp, aanvang 20.00 uur. Kaarten te koop bij Wijnhuis Oudorp.
Reserveren: tastings@wijnhuisoudorp.nl.Meer info in de winkel of tastings@wijnhuisoudorp.nl. Maximaal 30 personen.

Zaterdag 18 februari
Douglas Laign
Valentijn Klop

Tasting zaterdag 18 februari

We proeven 6 verschillende Schotse malt whisky’s kenmerkend voor het gebied waar ze gemaakt worden. Highlands, Speyside, Islay, Lowland, Islands en Campbeltown. Met 4 food pairings. Valentijn Klop, brand ambassador van Doulas Laign komt langs met mooie bottelingen van deze onafhankelijke bottelaar. Terpkerk Oudorp, aanvang 20.00 uur. Kaarten te koop bij Wijnhuis Oudorp.
Reserveren: tastings@wijnhuisoudorp.nl. Meer info in de winkel of tastings@wijnhuisoudorp.nl. Maximaal 30 personen.

Zondag 19 maart bij Bar Nico
Jenever
Ab Tamis

Zondag 19 maart Jenever tasting bij Bar Nico, onze buren!

Op de proeftafel dit keer 6 verschillende jenevers, van diverse granen, op diverse soorten houten vaten gelagerd. Deze tasting hebben we een primeur: “De Wijnhuis Oudorp malt jenever” 
Een gelimiteerde jenever die jaren heeft liggen rijpen op houten fusten in de magazijnen van onze winkel. Gemaakt van 100 % moutwijn, dezelfde basis als malt whisky’s. We hebben 2 soorten moutwijn gebruikt, gerst en rogge. Daar is een zuivere, zachte malt jenever van gemaakt. Het proeven gaat gepaard met 5 verschillende hapjes, die goed bij de “borrels” passen.
Lokatie: Bar Nico; aanvang 15.00 uur. Reserveren: tastings@wijnhuisoudorp.nl of in de winkel.maximnaal 30 personen.

Zaterdag 15 april
Glenfiddich "The Specials"
Tony van Rooijen

Tasting zaterdag 15 april

Brand ambassador van Glenfiddich Tony van Rooijen komt met zeer speciale Glenfiddich’s langs. Zes stuks om precies te zijn. We gaan ze uitgebreid proeven, sommigen zijn zeldzaam en moeilijk te krijgen. Hier proeven we waarom Glenfiddich het grootste malt whisky merk ter wereld is. Uiteraard serveren we weer 5 foodpairings erbij, van gerookte vis, vlees en kaas.
Maximaal 30 personen. Lokatie: De Terp kerk te Oudorp. Aanvang 20.00 uur. Kaarten te koop via tastings@wijnhuisoudorp.nl en in de winkel

Zaterdag 6 mei
Wijnproeverij "Voorjaar"
Ab Tamis

Wijnproeverij zaterdag 6 mei

Thema: Het Voorjaar!
We gaan frisse voorjaarswijnen proeven uit Portugal, Frankrijk en Duitsland. De nadruk ligt op Europa, er is hier zoveel moois te koop! We hebben naast 20 wijnen ook diverse snacks die goed matchen met de wijnen. Ab licht af en toe een wijnhuis of bepaalde wijn toe, die we samen kunnen proeven. Tussendoor is er gelegenheid om kennis te maken met de andere wijnen. We hebben zeker een verrassing; maar daarover op 6 mei meer!!
Kaarten te koop in de winkel, reserveren via tastings@wijnhuisoudorp.nl

Zaterdag 17 juni
Irish Whiskey
Dennis Hendricks

Zaterdag 17 juni tasting Irish Whiskey!

Irish Whiskey specialist Dennis Hendriks neemt ons mee langs oude en nieuwe merken Irish Whiskey. Het is wereldwijd een grote hype aan het worden, Irish Whiskey. Zo groot zelfs, dat een groot merk als Paddy’s vanwege wereldwijde tekorten niet meer in Nederland te koop is. Wij gan vanavond proeven waarom! Een grote diversiteit aan whiskey’s met uiteraard Irish Stew als foodpairing erbij!

Zaterdag 9 september
Wijnproeverij "Herfst"
Ab Tamis

Tasting wijnproeverij “Herfst”

Heerlijk dit seizoen! Zuurkool, paddenstoelen, stoofschotels, wild. Zomaar een paar gerechten die bij mij opkomen als het augustus is geweest. We zullen ze dan ook serveren, met begeleidende wijnen. Wederom 20 wijnen, wit, stevig en rond, rose, wat donkerder en volle, stevige rode wijnen. We zullen zien wie het vlees snijd!

Zaterdag 7 oktober
Whisky Old Particular
Valentijn Klop

Tasting 7 oktober

Valentijn Klop komt weer langs, dit keer met een serie zogenaamde “single barrel” bottelingen van Douglas Laign, Old particular. De fusten voor deze bottelingen worden gekozen op hun unieke karakter. De kwaliteit van dit soort bottelingen is heel hoog, en ze zijn zeldzaam! We hebben er een paar in de winkel staan, dan kun je ongeveer zien wat het is. Daar horen uiteraard weer gerechtjes bij die je niet zo 1 – 2 -3 zou bedenken!
Kaarten te krijgen in de winkel, of te reserveren via tastings@wijnhuisoudorp.nl

Zaterdag 18 november
Wijnproeverij “Feestdagen”
Ab Tamis

Wijnproeverij 18 november “feestdagen”

Zo vlak voor december zullen we de nadruk leggen op mooie wijnen voor de feestdagen. Echte feestwijnen, kerstbieren en uiteraard bubbels!
Wil je een dure Grand Cru uit Bordeaux, of is er een alternatief te vinden voor deze wijnen? We gaan het ondervinden, Ab zal de diverse alternatieven nader toelichten, terwijl u aan het proeven bent. We begeleiden dit met mooie klassieke gerechten uit diverse landen met verrassende smaken!

Zaterdag 16 december
Whisky
Hans Bol

Tasting 16 december

Whisky goeroe Hans Bol zal ons weer verrassen met diverse unieke bottelingen uit Schotland. Zijn enthousiaste verhalen werken zeer aanstekelijk en zijn vermakelijk. Vergezeld van mooie whisky’s van bekende en minder bekende stokerijen staat borg voor een boeiende avond waarbij de begeleidende gerechten natuurlijk niet ontbreken!
Kaarten te koop in de winkel of reserveren via tastings@wijnhuisoudorp.nl