Speciaalbier

We durven ons inmiddels ook wel SpeciaalBierHuis Oudorp te noemen. Met meer dan 250 soorten Speciaalbier op voorraad hebben we een meer dan ruime sortering.

Bekijk ons speciaalbier assortiment

 Brouwerij de Ambacht

Wijnhuis Oudorp is altijd op zoek naar de echte speciaal bieren, de “pareltjes”.

De ambacht is een serie speciaalbieren, samengesteld door de Wijnproevers. Deze serie komt bij verschillende brouwerijen vandaan, kortom, de beste speciaalbieren door de ogen en mond van echte wijnproevers!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en je krijg elke maand het speciaal bier van de maand toegestuurd.

Lichte Blonde

Dit licht blonde bier presenteert zich met een stevige witte schuimkraag. De smaak is fris en vol, licht hoppig en moutig. Dit pilsener nodigt uit tot nog een consumptie

Zwaar Blond

De kleur is diepgoud, het schuim fijn en luchtig. Het boeket is zeer geparfumeerd; de aromatische hopsoorten zijn herkenbaar aanwezig en de specerijen zorgen voor een fruitige toets van citrusvruchten.

Zwarte Porter

In de aanzet is deze porter zoet en licht hoppig. Echter neemt de gebrande mout smaak snel over en is de afdronk vol en zacht bitter.

Gouden Tripel

Het schuim is wit, fijn en zeer dicht. Ondanks de lichte amberkleur verbaast het bier de kenner met een nadrukkelijke toets mout. De neus is rijk met een unieke combinatie van hoparoma’s, kruiden en typische, zeer fruitige gistingsgeuren. De tripel is bij uitstek het bier voor de genieters.

Dubbel Bruin

De kleur is gloedvol als donkere mahonie. Het schuim is vol en blijvend. De fruitgeuren, ontstaan door gisting, vormen een rijke harmonie met het dominante aanwezige zoethout en de gebrande suiker. Dit bier onderscheidt zich door een uitzonderlijk smaakpalet met koffietonen en een krachtig aroma.