Skip to main content

Wijnhuis Oudorp, al jaren de oudste Slijterij-Wijnhandel van Alkmaar en omstreken,
heeft een unieke whisky tasting gepland staan. Het is een kleinschalig evenement, met een beperkt aantal kaarten. Maximaal 32 personen en wordt gehouden in de Terp kerk te Oudorp.

De Glenfiddich 15 yrs Solera is een icoon in de malt Whisky wereld. Is samengesteld uit
4 single malt whisky’s van 15 jaar oud, allemaal gemaakt bij Glenfiddich. Tony heeft beslag weten te leggen op vatmonsters van deze 4 whisky’s. Dit zijn unieke flessen, die de distilleerderij normaal gesproken nooit verlaten.

We gaan deze whisky’s proeven, terwijl Tony haarfijn uit de doeken doet, hoe deze whisky
tot stand komt. Een voor elke whisky liefhebber een unieke ervaring. Er wordt een “kijkje in keuken” gegeven wordt, die normaal gesproken potdicht blijft.

American oak component

De basis van OUR SOLERA FIFTEEN, een cask sample van 15 jaar oude whisky die gerijpt heeft in een Amerikaans eiken barrel. Dit vat heeft ooit zijn dienst bewezen in de bourbon industrie, waarna het naar Schotland is getransporteerd. Er is 15 jaar geleden ongeveer 180 liter spirit ingegaan en dat heeft zich nu ontwikkeld tot een zeer smakelijke whisky.

American virgin oak

Dit vat wordt voor het eerst gebruikt in Schotland en geeft veel smaak af, vandaar dat dit gevuld wordt met reeds gerijpte 15 jaar oude Glenfiddich. In ongeveer een half jaar ontwikkelt deze whisky zich nog een stapje verder, de invloed van het “Virgin Oak” is duidelijk waar te nemen.

European oak sample

Oude vaten, afkomstig uit de sherry industrie, zijn meer dan 15 jaar gelden gevuld met spirit. Deze vaten zijn niet zo zwaar getoast en aanzienlijk groter. Meestal blijven deze vaten langer liggen, waardoor er volledig andere smaken komen, denk aan gedroogd fruit en kruiden. Ook is deze whisky veel donkerder van kleur.

Solera vat sample

Het samensmelten van bovengenoemde whisky in het halfvolle Solera vat zorgt voor de magie. Zo ontstaat de complexiteit, wat mij zo aantrekt aan deze whisky. Rechtstreeks uit het Solera vat proeven is maar voor weinig mensen weggelegd, dit is dus een unieke ervaring.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij Wijnhuis Oudorp voor €75,00 met een maximum aantal deelnemers van 32 personen.

Hierbij krijgt u een fles Glenfiddich 15 yrs Solera erbij, ter waarde van €60,00!

Door het hele jaar organiseert Wijnhuis Oudorp diverse tastings, kijk op de site voor meer info en voor de data! Bijgestaan door een klein team met veel ervaring, Floris Nieuwenhout, Madeleine den Nijs, Ireen Tamis van Zelm en Ab Tamis, laten we u veel nieuwe wijnen, speciaal bieren, whisky’s en jenevers proeven.  Elke tasting wordt vergezeld door diverse bijpassende gerechten, uit eigen keuken.

Bij de wijnproeverijen zullen we bijvoorbeeld koud gerookte zalm snijden, en in het voorjaar iets doen met asperges. In de herfst komt het wild uitgebreid aan bod.
Kortom een breed scala aan kleinschalige proeverijen, maar op niveau! Tijdens de tasting kunnen de geproefde dranken gekocht of besteld worden met extra korting. Op de website www.wijnhuisoudorp.nl vind u alle info over deze proeverijen. Via tastings@wijnhuisoudorp.nl kunt u meer info opvragen en eventueel kaarten bestellen.