Skip to main content

Tartaar van asperge, aardbei, balsamico siroop en basilicum olie

Voor 4 personen

Benodigdheden:

8 dunne asperges
2 el mayonaise; Brander of Zaanse
4 aardbeien
balsamicosiroop
1 bos basilicum
1 ltr arachideolie
1 takje tijm
4 losse basilicumblaadjes
nootmuskaat
peper en zout

Voor de olie:
1 bos basilicum
1 ltr arachideolie
1 takje tijm

Bereiding

De olie:
Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes. Hou een paar blaadjes apart voor de garnering. Leg die 2 minuten in heet water. Schep eruit en knijp het water eruit. Rits de tijm van het steeltje. Doe de tijm, basilicum en olie in een blender. Draai tot een gladde massa. Zeef eventueel. Zet weg in een knijpfles.

De tartaar:
Schil de asperges. Snijd ze in de lengte doormidden. Snijd de asperges flinterdun in plakjes. Doe in een schaal en vermeng met wat mayonaise naar smaak. Breng op smaak met eventueel peper, zout en nootmuskaat. Was de aardbeien en snijd in dunne plakjes. Maak met een vormpje een rondje van de tartaar op een bord. Leg daarop de plakjes aardbei. Druppel er wat balsamicosiroop overheen. Snijd de basilicum fijn en strooi het over het bordje. Garneer af met een blaadje basilicum en druppel de olie eromheen.